Maak alvast kennis met een aantal ambassadeurs van het Berkelfestival!

Zij delen graag hun visie over de waarde van dit initiatief voor een krachtiger Berkeldal.

"Er gebeuren langs de Berkel zo ontzettend veel mooie dingen. En net als de Berkel zelf, verbindt het Berkelfestival deze initiatieven met elkaar. Zo kan iedereen in de Berkelsteden en in de rest van de wereld genieten van al dat moois!"

Ruud Pleune - Voorzitter Stichting Berkelfestival

"Het Berkelfestival is een fantastisch proces: op telkens nieuwe manieren verbindt de Berkel ons allemaal."

Trudy Altink - Bestuurslid Stichting Berkelfestival

"Mooi dat het Berkelfestival er komt! Veel interessante activiteiten op en rond de Berkel om de vakantie mee af te sluiten. Doe vooral mee!"

Uko Post - Lid Platform Berkeldal en adviseur Ruimte & Wonen Gemeente Zutphen

"Het Berkelfestival bindt mensen grensoverschrijdend!"

Jan ten Have - Lid Platform Berkeldal

"We gaan tijdens het Berkelfestival heerlijk 3 dagen ‘berkelen’ met elkaar, of op z’n Duits: ‘berkeln’. Dat betekent voor mij vol passie en energie, geïnspireerd door de Berkel, genieten van het natuurschoon, het stromende water, gezond bezig zijn in de buitenlucht, maar bovenal: de ontmoeting met kleurrijke mensen! De verhalen zetten ons aan het denken en vragen om zelf ook iets te DOEN in het mooie en gevarieerde Berkeldal!"

Antoinet Van Helvoirt - Heemraad Waterschap Rijn en IJssel, bestuurslid Cleantech startersfonds Zutphen en lid Platform Berkeldal

"Laat je verrassen door de vele leuke activiteiten en evenementen die op 24, 25 en 26 augustus op en rond onze prachtige Berkel worden georganiseerd! Neem alvast een kijkje op www.berkelfestival.eu!"

Matthijs Spits - Beleidsmedewerker Toerisme & Economische Zaken Gemeente Zutphen (ondersteunt het Berkelfestival)

"Wie auf einer Perlenschnur sind die deutschen und niederländischen Städte entlang der Berkel aufgereiht. Das Berkelfestival verbindet die Menschen und lädt ein, die Berkelregion grenzüberschreitend zu entdecken. Es zeigt, wie vielfältig diese Region ist und welche Gemeinsamkeiten wir haben.“

Stadt Coesfeld: Heinz Öhmann - Bürgermeister und Larissa Bomkamp - Sachbearbeiterin Stadtentwicklung/ Koordination Berkelprojekt

"Die Berkel verbindet Deutschland und die Niederlande. Das Berkelfestival verbindet Menschen."

Team Berkeln 2016 - 2017 | Von links nach rechts (sitzend): Doris Röckinghausen, Daniel Stenkamp & Silke Florijn | (stehend): Hartmut Levermann & Doris Vogt

"Fantastisch dat de Nederlands-Duitse samenwerking een boost krijgt met dit Berkelfestival! Gemeenten, organisaties en betrokken inwoners werken al jaren langs de Berkel samen. Heel leuk om dat te kunnen laten zien en om er deel van uit te kunnen maken.“

Winny Scheeringa - Gemeente Berkelland - Procesbegeleider grensoverschrijdende samenwerking, vrijetijdseconomie en lid Platform Berkeldal

"Berkelaner kennen keine Grenzen - Wir von der Stadtverwaltung Billerbeck freuen uns schon, unseren Quellfluss in seiner vollen Länge zu erleben und unsere niederländischen Kollegenïnnen kennen zu lernen. Deshalb fahren wir mit über 50 Kollegenïnnen den Berkelradweg zum Berkelfestival. Einige von uns sind dann hoffentlich noch fit genug für die Raft-Regatta. Dabei sein und Spaß haben, dabei keine Grenzen kennen – das ist unser Motto."

Von links nach rechts: Hubertus Messing (Fachbereichsleiter), Sandra Niemann (Stellvertreterin Zentrale Dienste), Holger Dettmann (Amt für Planen und Bauen), Petra Eggemann (Tourist-Info), Sandra Neumeister (Auszubildende), Rainer Hein (Betriebsleiter Tiefbau), Augustin Pettendrup (Auszubildende), Marion Kessens (Tourismus-Managerin) und Michelle Ahlers (Zentrale Dienste)

"Zelf ben ik helaas tijdens het Berkelfestival niet in het Berkeldal aanwezig, maar met een andere vereniging - waar ik lid van ben - aan de Moesel. En dat terwijl we net terug zijn van vakantie in het Ahrdal. Zo kom je heel dicht bij de droom van onze initiatiefnemer en helaas veel te vroeg overleden voormalig voorzitter Jan Ribbers, om in één zin te spreken over Ahrdal, Moeseldal, Berkeldal. Een goed en succesvol Berkelfestival toegewenst!"

Marja Schulenberg-v.d. Werf - Voorzitter Vereniging Vrienden van de 3e Berkelcompagnie. Op de foto: Marja Schulenberg-v.d. Werf en wethouder Marijke van Haaren (Berkelland) onthullen de Badende in Borculo op 31 oktober 2016. Op de achtergrond ziet u de Berkelzomp met de Berkelschippers.

"Op 24, 25 en 26 augustus is het 1e Berkelfestival. Ik kan het u nu al van harte aanbevelen. Geniet in, op en aan het water van de vele activiteiten in ons prachtige Berkeldal. Een feest voor u als de bezoeker en voor alle vrijwilligers die zorgen voor een aantrekkelijk programma. Zwaan kleef aan!"

Bert Groot Wesseldijk - Wethouder gemeente Lochem

"De Berkel is een begrip als het gaat om landschappelijke schoonheid, grensoverschrijdende samenwerking, waterhuishouding, natuur, recreatie, sociale geschiedenis en identiteit voor ons allen. Het Berkelfestival legt daarbij vooral de nadruk op VERBINDEN en biedt volop kansen om elkaar te ONTMOETEN."

Arnold Gerritsen - Voorzitter Stichting 3e Berkelcompagnie
Op de foto: Arnold Gerritsen voor de beroemde Berkelpoort in Zutphen.​

"Het Berkelfestival, voor en door Berkeldallers! Daar kan iedereen trots op zijn."

Manon Klein Kranenburg - Relatiebeheerder Berkel-Schipbeek bij Waterschap Rijn en IJssel

Language