Muziek
Stichting Beethoven Festival Zutphen
Zutphen
24, 25 en 26 augustus 2018
Zie aanvullende informatie
Per optreden afhankelijk

Maak kennis met het Beethoven Festival via:
          

Omschrijving activiteit

Geniet tijdens het Berkelfestival van het Beethoven Festival met maar liefst 23 concerten en activiteiten in 3 dagen, verspreid over diverse locaties in Zutphen en Eefde!

Het Beethoven Festival is een tweejaarlijkse culturele manifestatie waarin de componist Ludwig van Beethoven, zijn muziek en zijn historische betekenis centraal staan.

Dit voor Nederland unieke festival vindt plaats in de sfeervolle middeleeuwse binnenstad van Berkelstad Zutphen. In de stad zijn veel gevels uit de tijd van de componist en sinds kort is het Geelvinck Muziekmuseum er gevestigd. In het museum is veel aandacht voor de muziek, de persoon en de tijd van Beethoven.

Het festival bestaat uit grote en kleinere concerten, lezingen, (kinder) voorstellingen, masterclasses, workshops, poëzie, film, literatuur, dans en meer!

Een greep uit het volle en gevarieerde programma:
24 augustus
De derde editie van het Beethoven Festival begint vrijdag 24 augustus om 20:00 met het openingsconcert “Het congres danst…” door het Apollo Ensemble in symfoniebezetting onder leiding van David Rabinovich in samenwerking met dansers van STOUD Triomphe et Enchantement. Het concert wordt voorafgegaan door de voorstelling Licht & Vuur van Sabien Custers. Na afloop kan iedereen de dansvloer op!

25 augustus
Zaterdag 25 augustus begint al om 9.00 uur met een ontbijt in het Genietcafé Oude Bornhof (De Bornhof 55-57) met aansluitend een concert om 10:00 uur in het Geelvinck MuziekMuseum (Zaadmarkt 88), een concertvertelling door het Belgische pianofortetrio Inedito en journalist/ Beethovenkenner Werner Trio!

‘s Avonds is er om 21:00 uur in Het Koelhuis (Coenensparkstraat 1 – achter het NS-station) een jazz optreden van StarkLinnemann Quartet – Jonas Linnemann Universal Crossover Music  onder de titel: Transcending Beethoven. Dit optreden werpt weer een heel ander licht op de muziek van Beethoven!

26 augustus
Op zondag 26 augustus vinden er twee concerten plaats in de Synagoge (Dieserstraat 7). Om 13.30 uur kun je Beethoven en de accordeon beluisteren: goed stel of onmogelijke combinatie? door Vincent van Amsterdam (klassiek accordeonist). Om 15.00 uur speelt Beethoven: van gitaren en violen door het Trio Izhar Elias!

Om 14.30 uur is in de Buitensociëteit een matinee. Hier geniet je van de variabele Beethoven door Hannes Minnaar, piano en het Dudok strijkkwartet. Het 4e pianoconcert voor piano en strijkkwintet (aanvulling met extra altviool), de Eroïca variaties en Grosse Fuge samen. En dat allemaal in één concert!

Dit is enkel een greep uit de talrijke concerten tijdens het Beethoven Festival! Er is zoveel moois te horen.

Kijk voor het volledige programma en voor het bestellen van tickets op de website: www.beethoven-festival.nl

[metaslider id=”1634″]

Aanvullende informatie

24, 25 en 26 augustus 2018

24 augustus 20:00 t/m 26 augustus 18:00 uur

De locaties zijn afhankelijk per optreden. Kijk op de website van het Beethoven Festival voor de volledige programmering.  

De entreegelden zijn afhankelijk per optreden. Kijk op de website van het Beethoven Festival voor meer informatie en het bestellen van de tickets. 

 Zutphen is goed bereikbaar. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar in het centrum van Zutphen (met uitzondering van Kapel Op ‘t Rijsselt in Eefde)

Neem voor vragen contact op met Stichting Beethoven Festival Zutphen via:
info@beethoven-festival.nl