Natuur en Water
 IVN Noord Midden Achterhoek
Tussen Almen en Lochem
 26 augustus 2018
Opstappen is ieder gewenst tijdstip mogelijk tussen Almen en Lochem
Gratis toegankelijk

Maak kennis met IVN Noord Midden Achterhoek via:
          

Omschrijving activiteit

Fiets tijdens het Berkelfestival met het IVN en ervaar de schoonheid van de Berkel tussen Lochem en Almen!  Tijdens uw tocht kunt u verschillende activiteiten bezoeken. 

In het kader van het Berkelfestival heeft IVN Noord Midden Achterhoek (IVN – NMA) een prachtige fietstocht uitgezet langs de Berkel. De route loopt tussen Lochem en Almen door het landschap aan beide zijden van de rivier en is circa 25 kilometer lang.

Tijdens het Berkelfestival staat op zondag 26 augustus de kraam van IVN – NMA bij de vistrap achter het gemeentehuis van Lochem. Hier kunt u allerlei interessante informatie verkrijgen over het leven in en langs de Berkel. Extra leuk is dat u hier ook slootje kunt scheppen en zo het waterleven van de Berkel kunt ontdekken. Interessant voor jong en oud! Leest u hier meer informatie over het slootje scheppen. 

Tijdens het Berkelfestival zijn er daarnaast tal van activiteiten te doen in het gebied. De fietstocht biedt dan ook een uitgelezen kans voor het maken van allerlei leuke tussenstops.

Zo kunt u op zondag 26 augustus in Almen kijken (of meedoen) met de Berkel zwemmarathon, meevaren met de Berkelzomp, wandelen door een levensgroot boek of met een ezel langs de Berkel! Ook kunt u romantiek beleven bij Museum STAAL, de Hoofdige Boer en theatermakers Achterhoek. Bent u met uw (klein)kinderen? Bezoekt u dan het openluchttheater en ontmoet Clowntje Polka die gaat zwemmen in de Berkel! In Lochem kunt u op 26 augustus kennismaken met de Berkelduikers (in de Berkel) of elkaar ontmoeten in het Berkelcafé! Houdt u van puzzelen, rebussen en raadsels oplossen? Ga dan mee het water op voor een prachtige tocht met de Berkelschippers en speel mee voor de titel Berkel Rebus Talent 2018! Voor sommige van deze activiteiten dient u zich van te voren op te geven. Houdt hier rekening mee bij het samenstellen van een leuk dagje uit. Kijkt u voor alle informatie over de verschillende activiteiten op de pagina Programmering en maak gebruik van de handige filters bovenaan. 

De fietsroute van het IVN – NNA is gratis te downloaden (zie onderstaande link). De folder met de route is verkrijgbaar bij de VVV in Lochem en de kraam van IVN. Opstappen kan overal tussen Lochem en Almen.

De Berkel bruist en verbindt. Laat u verassen door rivier de Berkel en fiets tijdens het Berkelfestival met het IVN door het gebied! 

[gview file=”https://berkelfestival.eu/wp-content/uploads/2018/08/Berkelfestival-2018.pdf”]

Klik hier om het GPX bestand te downloaden.

[metaslider id=”2296″]

Aanvullende informatie

Zondag 26 augustus 2018

De route kan gedurende het hele jaar op ieder gewenst tijdstip worden gefietst. Op 26 augustus staat er overdag een kraam bij de vistrap achter het gemeentehuis van Lochem met interessante informatie over het leven langs de Berkel!

Gratis toegankelijk 

Het is voor het fietsen van de route niet nodig om u van te voren aan te melden

Voor het bezoek aan de IVN kraam op 26 augustus kunt u het adres van het gemeentehuis van Lochem aanhouden (Hanzeweg 8 in Lochem)(achterzijde gebouw – bij de vistrap)

 Parkeerterrein aanwezig | Gratis parkeren | Plek om je fiets te stallen (openbaar)

Naast dat u de route gratis kunt downloaden kunt u de folder met de route ook verkrijgen bij de VVV in Lochem en bij de kraam van het IVN op 26 augustus. Opstappen kan overal tussen Lochem en Almen.

Neem voor vragen contact op met het IVN – NMA via:
 ivnnma@gmail.com

Meer informatie over het slootje scheppen bij de vistrap en kraam van het IVN op zondag 26 augustus leest u hier

Neemt u ook een kijkje op: www.ivn.nl/afdeling/noord-midden-achterhoek