Sport en Recreatie
 3e Berkelcompagnie
Vreden of Ellewick naar Zutphen
25 en 26 augustus 2018
Afhankelijk van startlocatie
Vanaf €6,- euro voor 1 dag en vanaf €10,- euro voor 2 dagen

Maak kennis met De 3e Berkelcompagnie via:
          

Language: Diese Information gibt es auf Deutsch am besten auf der Berkel Kanuralley Seite der 3. Berkelkompanie.

Let op: door de langdurige droogte is de waterstand in de Duitse Berkel zo laag dat het de vraag is of er in Duitsland kan worden gestart. In de week voorafgaand de Berkel Kanorally zal door de organisatie worden besloten of de start verplaatst moet worden naar Rekken bij fiets -en kanoverhuur ten Brinke. Per e-mail worden de deelnemers hiervan op de hoogte gebracht.

Omschrijving activiteit

Wordt kano held van de Berkel en kano mee met een grensoverschrijdende toertocht tijdens het Berkelfestival!

De Berkel verbindt grensoverschrijdend! Tijdens het Berkelfestival organiseert de 3e Berkelcompagnie de Berkel Kanorally: een tweedaagse toertocht, waarbij Nederlandse en Duitse deelnemers de Berkel afvaren.

Deelnemers zijn van harte welkom om mee te gaan op dit unieke avontuur. De start is op zaterdag 25 augustus in Vreden of Ellewick, waarna kan worden overnacht in Borculo. Op zondag 26 augustus finishen deelnemers in Zutphen. Één dag mee kanoën kan ook.

De afstand is tussen de 25 á 30 kilometer per dag. De Berkel Kanorally is dus voor de geoefende kanoërs. Ga je ook graag een sportieve uitdaging aan? Schrijf je dan nu in en wordt kano held van de Berkel! Kijk bij aanvullende informatie voor alle details. Inschrijven kan tot en met 18 augustus 2018.

De Berkel Kanorally wordt georganiseerd in samenwerking met de kanoverenigingen in Stadtlohn (KSV Stadtlohn), Vreden (KSV Vreden), Lochem (LKV Njord) en Zutphen (Zutphense Kanovereniging Anax).

Heb je geen kano? Geen zorgen, ook de Berkel Kanoverhuurders werken mee, waaronder Fiets en Kanoverhuur ten Brinke (Rekken), Sportwijzer (Eibergen), Ultimate Adventures (Borculo), Zwembad de Berkel (Almen) en Fun Sport Total (Warnsveld). 

[metaslider id=”1286″]

Aanvullende informatie

25 en 26 augustus 2018 (één dag meevaren kan ook)

 Start , finish en tijden

Op 25 augustus:

Op 26 augustus:

Overnachten
Van zaterdag op zondag kun je overnachten in de Zompenloze in Borculo of kun je er kamperen buiten op het gras. Je kunt dit op het inschrijfformulier aangeven. Neem zelf je spullen voor de overnachting mee. Er rijdt een busje voor alle bagage.

Eten en drinken
Op zaterdagavond is er een gezellige barbecue en op zondagochtend is er een ontbijtbuffet.

Onderweg zijn er natuurlijk ook pauzeplaatsen. Op de 1ste dag is er bij de Mallumse Molen in Eibergen een pauzeplaats bij het Muldershuis. Op de 2e dag kan er gepauzeerd worden in Lochem bij LKV Njord. Uiteraard is het ook mogelijk om tussentijds op andere plekken te stoppen (naar eigen behoefte).

 Kosten
Voor 1 dag (naar keuze) bedragen de kosten: €6,- per persoon | voor 2 dagen: €10,- per persoon.

  • Optioneel:
    • Zaterdagavond barbecue: €12,50 per persoon
    • Zondagochtend ontbijtbuffet: €6,75 per persoon
    • Drankjes zijn voor eigen rekening
    • Vervoer terug naar de auto: €10,- per persoon

Parkeren en vervoer
Auto’s kunnen (gratis) geparkeerd worden op de start- en finish locaties van zowel dag 1 als dag 2. Iedere dag eindigt natuurlijk op een andere plek dan de start, zodat er gependeld moet worden tussen de locaties.

Het pendelen door chauffeurs kan het eenvoudigst opgelost worden door een tweede auto in Borculo te parkeren, waarmee op zaterdagmiddag teruggereden wordt naar de start. Met beide auto’s kan vervolgens naar de Houtwal in Zutphen gereden worden.  Daar blijft één auto achter om vervolgens terug te rijden richting Borculo waar de barbecue start.

Wanneer je het pendelen niet zelf kan of wil regelen is er de mogelijkheid om door de organisatie vervoerd te worden tegen betaling. Kijk hiervoor bij Kosten.

Let op dat de Graaf Wichmanstraat in Borculo tijdelijk is afgesloten (tot na de tocht). De Zompenloze in Borculo is bereikbaar via Barchemseweg, De Leenkamer en Het Elbrink. Klik hier voor meer informatie en bekijk hoe de omleiding loopt.  

Inschrijven en betaling
Klik hier om je nu in te schrijven voor de Kanorally! 
Op het digitale inschrijfformulier kunnen alle beschikbare keuzes gemaakt worden waarbij automatisch het te betalen bedrag berekend wordt. Dit wordt vervolgens geïncasseerd.

Inschrijven kan t/m 18 augustus!

Route informatie
Rivier de Berkel stroomt 110 km van Billerbeck naar Zutphen waar hij in de IJssel uitmondt. Tijdens de Berkel Kanorally varen we het laatste gedeelte vanaf Vreden of Ellewick tot aan Zutphen.

Op de 1ste dag passeren we Rekken, Eibergen en Haarlo en varen we via een mooie oude Berkeltak naar de Zompenloze in Borculo.Ook bij de Mallumse Molen én bij Eibergen varen we via oude Berkeltakken, een unieke ervaring!

De 2e dag varen we vanaf de Zompenloze in Borculo via Beekvliet, Lochem, de Velhorst, Almen en Warnsveld naar de finish in Zutphen!

Vragen
Voor vragen kun je contact opnemen met de 3e Berkelcompagnie via:
 berkelkanorally@berkelcompagnie.com

Alle informatie is ook te lezen via: https://berkelcompagnie.com/berkelkanorally/