Natuur en Water
 Stichting Berkelzomp – Berkelschippers Borculo
Borculo
 24, 25 en 26 augustus 2018
Vanaf 09:30 uur
Reguliere vaarten €5,- per persoon

Maak kennis met Stichting Berkelzomp via:

Omschrijving activiteit

Vaar tijdens het Berkelfestival mee op Berkelzomp “Jappe” en beleef de schoonheid en de historie van rivier de Berkel vanaf het water! Er zijn ook diverse arrangementen mogelijk, zoals een romantische moonlight tocht!

Op rivier de Berkel kunnen in het vaarseizoen, van begin april tot eind oktober, prachtige toeristische vaartochten worden gemaakt met vier typische houten platbodems. Dit zijn replica’s van de vroegere Berkelzompen, waarmee je als bezoeker de vroegere handelsvaart op de Berkel tussen Billerbeck (Duitsland) en Zutphen kunt herbeleven! 

Vaar tijdens het Berkelfestival mee met de Berkelschippers in Borculo! Een reguliere vaartocht op de Berkel duurt 1 uur. Je kunt je hiervoor van te voren inschrijven (zie aanvullende informatie). Er kunnen maximaal 25 gasten mee per vaartocht. De vaartocht voert je vanaf het haventje bij de Zompenloze richting landgoed Beekvliet. Via de historische Berkelloop vaar je samen over de gekanaliseerde Berkel. Tijdens de vaartocht vertellen schippers over de Berkelzomp en hoor je de mooiste verhalen over de vroegere scheepvaart op de Berkel!

Arrangementen
Er zijn ook vaartochten mogelijk in combinatie met een museumbezoek, een rondrit in oude brandweerauto of een wandeltocht door Berkelstad Borculo!

Voor de échte natuurliefhebber is er een mogelijkheid om een vaartocht te boeken in combinatie met een wandeling onder begeleiding van een IVN gids. Hiervoor geldt deelname van minimaal 6 personen.

Wil je de vakantieperiode romantisch afsluiten? Maak dan samen een moonlight tocht die start tijdens de avondschemering! 

Neem voor alle mogelijkheden, arrangementen en tarieven contact op met Toeristische Informatie Borculo (TIB) (zie aanvullende informatie). Hier kun je ook jouw vaartocht reserveren. 

Met wie stap jij aan boord tijdens het Berkelfestival? 

[metaslider id=”2938″]

Aanvullende informatie

24, 25 en 26 augustus 2018

Vanaf 09:30 uur

Reguliere vaarten €5,- per persoon. 

Reserveer jouw vaartocht vooraf via Toeristische Informatie Borculo (TIB). 

De Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48A, Borculo

 Parkeerterrein aanwezig | Gratis parkeren | Te bereiken middels openbaar vervoer | Rolstoel toegankelijk | Plek om je fiets te stallen (openbaar) |
Let op: Er zijn momenteel werkzaamheden aan de Graaf Wichmanstraat. Volg de borden of kijk op http://www.stichtingberkelzomp.nl/index.php/borculo voor een actuele routebeschrijving. De Zompenloze ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van de bushalte aan de Barchemseweg

Neem voor vragen, reserveringen, arrangementen en tarieven contact op met Toeristische Informatie Borculo (TIB) via:
 0545 271 966

Is contact met TIB niet mogelijk? Bel dan de dienstdoende schipper op telefoonnummer: 06 504 283 54.