Natuur en Water
 Stichting Berkelzomp – Berkelschippers Eibergen
Eibergen
24, 25 en 26 augustus 2018
Verschillende vaartijden mogelijk
Reguliere vaarten: €5,- per persoon | kinderen €3,50

Maak kennis met Stichting Berkelzomp via:

Omschrijving activiteit

Vaar tijdens het Berkelfestival mee op de Berkelzomp ”Snippe” in Eibergen en ervaar de schoonheid van de Berkel vanaf het water!

Op rivier de Berkel kunnen in het vaarseizoen, vanaf begin april tot eind oktober, prachtige toeristische vaartochten gemaakt worden met vier houten platbodems, replica’s van de vroegere Berkelzompen. Hierdoor beleef je als bezoeker de vroegere handelsvaart op de Berkel tussen Billerbeck (D) en Zutphen!

Vaar tijdens het Berkelfestival mee met de Berkelschippers uit Eibergen en hoor de mooiste verhalen. De tochten gaan door een prachtig gebied en laten alle facetten zien van de vroegere Berkel. Deels over de oorspronkelijke Berkeltak en deels over de gekanaliseerde rivier.

Op zondag 26 augustus vaart de ”Snippe” bovendien door de schutssluis bij de prachtige Mallumse Molen en ervaar je het echte schutten, een hele belevenis! Boek je een groepsvaart? Dan kunnen de schippers ook op 24 en 25 augustus door de schutssluis varen. 

Naast de reguliere vaarten zijn er ook diverse arrangementen mogelijk zoals bijvoorbeeld arrangement ”t Vonder”, waarbij de vaartocht op de Berkel wordt gecombineerd met een bezoek aan het info-bezoekerscentrum in het botenhuis ‘t Vonder en de Mallumse Molen. Na een rondleiding en consumptie in het botenhuis, vaar je mee met de ”Snippe” naar de Mallumse Molen waar een rondleiding gegeven wordt in deze water aangedreven en nog werkende graan- en pelmolen. 

De vaartochten kunnen ook gecombineerd worden met een bezoek aan het schipperscafé in het Muldershuis bij de Mallumse Molen. Met uitzicht over de Berkel kun je hier heerlijk vertoeven en genieten van een hapje en een drankje! 

Ga tijdens het Berkelfestival ook mee met de Berkelschippers in Eibergen en geniet van de prachtige Berkel op een unieke manier!

[metaslider id=”3899″]

Aanvullende informatie

24, 25 en 26 augustus 2018

Er zijn verschillende tijden mogelijk. De vaarten duren circa een uur. Neem contact op met het Toeristisch Informatie Punt in Eibergen voor meer informatie (zie onderstaand de contactgegevens). 

Reguliere vaarten: €5,- per persoon | kinderen €3,50
Groepsvaarten van een uur: €100,- voor één groep van maximaal 20 personen.
Groepsvaart van een uur inclusief schutten: €130,-
Bij grotere gezelschappen kan er in twee groepen worden gevaren. 

  Reserveer jouw vaartocht van te voren via het Toeristisch Informatie Punt in Eibergen (TIP) (zie onderstaand de contactgegevens). Er kunnen maximaal 20 gasten tegelijkertijd mee op de Berkelzomp “Snippe”. 

  Botenhuis ‘t Vonder, Koeweidepad 2, 7151 BX in Eibergen

  Neem voor vragen, reserveringen, arrangementen, tijden en tarieven contact op met het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Eibergen via: 
   info@tipineibergen.nl
   0545-471911

  Je bent natuurlijk ook van harte welkom op het kantoor van TIP in Eibergen:
   Grotestraat 59, 7151BB in Eibergen
  Openingstijden:
  Maandag: 13.00 – 15.00 uur
  Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 15.00 uur
  Zaterdag: 10.00 – 13.00 uur

  Neem alvast een kijkje op de website van Stichting de Berkelzomp: 
  http://www.stichtingberkelzomp.nl/index.php/lochem

  Of op de website van TIP in Eibergen: https://www.ineibergen.nl/berkelzomp