De Berkel verbindt: we varen met deelnemers uit Duitsland en Nederland een mooie en gezellige kanotocht over de Berkel van Duitsland naar Nederland

Op 24 en 25 augustus organiseren de Vrienden van de 3e Berkelcompagnie tijdens het Berkelfestival voor de 2e keer de Berkel Kanorally. Dit gebeurt samen met 4 kanoverenigingen aan de Berkel: KSV Stadtlohn, KSV Vreden, LKV Njord (Lochem) en de Zutphense Kanovereniging Anax.

Het betreft een 2-daagse grensoverschrijdende kanotocht met start in Ellewick, overnachting in Borculo en finish in Zutphen.

Gezelligheid en plezier staan hier hoog in het vaandel.

Gelet op de af te leggen afstand van 25 km op zaterdag en 28 km op zondag en het feit dat er regelmatig in- en uitgestapt wordt is enige kano ervaring vereist.

De route gaat langs mooie natuur en bijzondere historische plekken zoals de Mallumse molen in Eibergen. Hier wordt pauze gehouden bij het Muldershuis. Ook wordt er gebruik gemaakt van de schutsluis wat een hele bijzondere ervaring is! Verder mag hier de normaal gesproken gesloten oude Berkeltak bevaren worden.

In Borculo wordt overnacht in of bij de Zompenloze van de Berkelschippers. Hier kan aan een buffet worden deelgenomen en ook kan met de Berkelzomp door de nieuwe sluis onder de Graaf Wichmanstraat worden gevaren.

De stuwen in het Nederlandse deel van de Berkel worden niet varend genomen. Tijdens de 1e Berkel Kanorally bleken de deelnemers elkaar hier te helpen met de boten en waren dit hele sociale punten waar het super gezellig was.

 

Tijd
Start beide dagen tussen 9 en 10 uur. Eindtijd afhankelijk van de snelheid van de deelnemers.

 

Plaatsen
Start zaterdag: Pfarrer Holtmanstraße, 48691 Vreden-Ellewick
Finish zaterdag: Zompenloze Borculo,
Finish zondag:

 

Kosten

  • Het inschrijfgeld voor de complete tocht bedraagt € 13,-.
  • Deelname aan slechts 1 dag (naar keuze) is ook mogelijk en kost € 8,-.
  • Deelname aan de zaterdagavond BBQ is mogelijk voor € 13,50 en gebruik van het zondagochtend ontbijtbuffet kost € 10,-.
  • Drankjes zijn hierbij voor eigen rekening.
  • De optie voor pendelen chauffeurs op zaterdagmiddag kost € 14.

 

Reservering
Vooraf inschrijven via de site www.berkelcompagnie.com/berkelkanorally

 

Overige praktische informatie

Bij de start op zaterdagmorgen auto’s parkeren aan de Berkel bij de Pfarrer Holtmanstraat in Ellewick. Bij de finish kunnen ze worden geparkeerd op de Houtwal in Zutphen. Op zaterdagavond de auto’s verplaatsen van Ellewick naar Zutphen, middels eigen vervoer of vervoer van de organisatie (pendelen, bij te boeken).

 

Verdere Infos

August 25 @ 09:00
09:00 — 17:00 (8h)

Almen, Borculo, Lochem, Zutphen

Kategorien: