Op vrijdag 23 augustus haalt »musik:landschaft westfalen« de ‘witte nachten’ naar de regio. De »M:LW Festival Philharmonie« zal onder leiding van chef-dirigent Martin Panteleev in de open lucht voor het raadhuis van Gescher een groot aantal beroemde werken van gerenommeerde Russische componisten vertolken. Dit staat garant voor een onvergetelijke avond vol romantische betovering uit St. Petersburg. Het galaconcert wordt geopend door een van de bekendste werken van de Russische orkestliteratuur, de polonaise uit de opera ‘Eugen Onegin’. Michail Glinka schreef de ouverture van de fantastische opera ‘Ruslan en Ludmila’, die daarna op het programma staat.

Het publiek kan zich ook verheugen op de ‘Nacht op de kale berg’ van Modest Moessorgski. Het gaat hierbij om een symfonisch gedicht vol hekserij in Sint-Jansnacht en het enige grotere orkestwerk van Modest Moessorgski. Het werk wordt gezien als een van de bekendste voorbeelden van Russische programmamuziek van de negentiende eeuw.

Als het over Russische componisten gaat, mag één naam natuurlijk niet ontbreken: Peter Tsjaikovski. Een bekend werk van zijn hand is de ‘Bloemenwals’. Het orkest zal daarnaast Tsjaikovski’s ‘Variaties op een rococothema voor cello en orkest, op. 33’ ten gehore brengen, met de Nederlandse Katja Dirven op cello. Daarnaast staat de orkestcompositie ‘Capriccio Italien’ op het programma, waarin Tsjaikovski Italiaanse volksmuziek heeft verwerkt.

De »M:LW Festival Philharmonie« is het orkest van »musik:landschaft westfalen« dat in de zomer van 2012 in het kader van »penderecki musik:akademie westfalen« voor het eerst hoog getalenteerde studenten en afgestudeerden van hogescholen en conservatoria uit de hele wereld in Borken bijeenbracht. De jonge musici namen daar deel aan drie zomeracademies onder leiding van Krzysztof Penderecki, een van de belangrijkste hedendaagse componisten en dirigenten. In 2014 vierde de succesvolle Krzysztof Penderecki zijn tachtigste verjaardag, naar aanleiding waarvan hij met zijn »M:LW Festival Philharmonie« op een kleine jubileumtournee ging. In de traditie van »penderecki musik:akademie westfalen« komt de »M:LW Festival Philharmonie« elk jaar op het zomerfestival »musik:landschaft westfalen« bijeen om zich daar telkens weer opnieuw tot een tijdelijk orkest te verenigen. De »M:LW Festival Philharmonie« heeft de afgelopen jaren opgetreden onder de dirigenten Krzysztof Penderecki, Maciej Tworek, Ingo Ernst Reihl, Carlos Dominguez Nieto en Martin Panteleev. Een flashmob met een arrangement van de Negende Symfonie van Beethoven, opgenomen op de Kornmarkt in Borken, was tot nu toe goed voor een kleine 350.000 views op Youtube.

 

Plaats
Marktplein voor het raadhuis, 48712 Gescher

 

Kosten
De entree is gratis; naar aanleiding van de gemeentelijke verjaardag schenkt de gemeente Gescher zichzelf en haar burgers dit bijzondere cadeau.

 

Reservering
Reserveren is niet nodig.

 

Meer informatie

  • Op het raadhuisplein worden vanwege het concert stoelen geplaatst. Er is echter geen garantie op een zitplaats. Als u zo kort mogelijk na 19.00 uur aanwezig bent, hebt u de beste kans op een goede plek!
  • Het concert gaat onder alle weersomstandigheden door. Pas uw kleding aan het weer aan. Paraplu’s zijn niet toegestaan omdat ze het zicht op het podium te sterk belemmeren. Houd rekening met andere bezoekers en draag bijvoorbeeld een regenjas.
  • Voor de inwendige mens wordt op het marktplein gezorgd door de Bürgerstiftung Gescher, de SV Gescher en de Pizzeria Ciao Ciao/Ristorante Gallo (tegen betaling).

August 23 @ 20:00
20:00 — 22:00 (2h)

Gescher

mehr lesen

Kategorien: