‘Sunny Skies’ zet raadhuisplein in vuur en vlam!

Een band die al 47 jaar bestaat is een oude band. In Bonn en omgeving is de band een begrip. Vrijwel iedereen kent haar en velen zijn gecharmeerd van de band en haar muziek. Zo belandde Sunny Skies in een enquête van de Bonner Express naar de beroemdste muzikant of band uit Bonn op de achtste plaats – tussen Robert en Clara Schumann.

Terwijl Sunny Skies oud is in jaren, is oprichter Rope Schmitz, afkomstig uit Gescher, er steeds weer in geslaagd jonge muzikanten aan te trekken. Begonnen in het klein, op studentenfeesten, treedt de band tegenwoordig op voor een groot publiek. De grootste optredens waren ‘Rhein in Flammen’ in 2011 en 2013, in beide gevallen voor 80.000 toeschouwers. Als de bandleden wordt gevraagd wat de mooiste optredens waren, noemen ze de concerten op de Museumsplatz in Bonn als voorprogramma van de Beach Boys en Huey Lewis and the News.

Maar hoe heeft Sunny Skies zo veel jaren zo succesvol kunnen blijven? Rope Schmitz grijnst: “Onze leadzangeressen zagen er altijd fantastisch uit, dat trok ontzettend veel publiek. Maar nee, even serieus: de mensen hielden en houden van de songs en onze interpretatie daarvan, en de muzikanten spelen allemaal op een hoog niveau“. Daarvan doet ook de krant Bonner General-Anzeiger verslag in een voorbespreking: “Van de partij zijn gerenommeerde bands als de fantastische Sunny Skies, die hun publiek al heel wat jaren met pakkende covers weten te boeien… Sunny Skies geven de nummers een eigen draai, wat de muzikanten uit Bonn al vaak het compliment heeft opgeleverd dat ze ‘het origineel overtreffen’ …“

Op het Berkelfestival doet bandoprichter Schmitz met zijn Sunny Skies zijn thuisstad aan, waar hij op zaterdagavond het raadhuisplein in vuur en vlam zet. Liefhebbers van ambachtelijke rock- en popmuziek mogen de kans niet missen om deze gerenommeerde band, deels afkomstig uit het Berkeldal, live te beleven – en dan is de entree ook nog eens gratis!

 

Plaats
Marktplatz vor dem Rathaus, 48712 Gescher

 

Kosten
De entree is gratis.

 

Reservering
Reserveren is niet nodig.

 

Meer informatie
www.sunnyskies.de

August 24 @ 19:30
19:30 — 22:00 (2h 30′)

Gescher

Kategorien: