Museum de Scheper is het historisch museum van Eibergen. Het vertelt de Eibergse en Berkellandse geschiedenis, vanaf de oertijd tot de moderne tijd, een verhaal over het ontstaan van het landschap, de mens en de opkomst van een Gelders dorp, met alle veranderingen door de eeuwen heen.

Het museum is gevestigd in een naast elkaar gelegen statige villa en de herbouwde authentieke boerderij de Vuurrever en is daarmee een uniek museum in Nederland. Op het museumterrein met terras staat ook een kapschuur met ambachtelijke timmerwerkplaats en smidse. Voor een prettig gesprek of gewoon een “bakkie doen”, kan men in de gezellige keuken aanschuiven aan de keukentafel.

Persoonlijkheden zoals dominee/dichter Willem Sluiter (17e eeuw) en de Eibergse schrijver/criticus Menno ter Braak (20e eeuw) vinden hun literaire collectie tentoongesteld in de schrijverskamer en de historische kledingverzameling van het museum is de grootste van Gelderland. Naast de vaste collectie besteedt museum de Scheper veel aandacht aan archeologische en actuele onderwerpen. Ontdek de interactieve tijdmachine op de geologie afdeling en beleef “live” de geboorte van onze oeroude aarde en het ontstaan van de maan. In de filmzaal zijn diverse regionale filmpjes te bekijken.

6 en 7 mei 2022 is het museum op de gebruikelijke tijd ( vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur ) geopend.

Adres: Hagen 24, 7151 CA Eibergen

Meer informatie: www.museen-achterhoek.de/museum-de-scheper

Mai 6 @ 13:00
13:00 — 17:00 (4h)

Eibergen

Kategorien: