Zaterdag 24 augustus is er tijdens het Berkelfestival een sferisch programma in Almen: De sterpunten van de dichter A.C.W. Staring worden op kunst-zinnige wijze weergegeven in een programma van; natuur, woord, historie, soundpoetry en composities rondom de toon G. Deze schone kunsten komen samen in het kunnen van kunst in G’dicht in Museum Staal, kunst in G’luid door pianiste en componiste Mariëtte Hehakaya en kunsten van G’lag door Landhotel De Hoofdige Boer te Almen.

Geïnspireerd op belevingen in woord en klank rondom de stroom van de rivier De Berkel en woorden van A.W.C. Staring, worden hedendaagse gedichten voorgedragen door de dichters zelf.

Enkele woorden worden intuïtief gedragen op klanken van de Shakuhachi fluit, bespeelt door Liesbeth Niesten en contrabas bespeelt door; Niek Hietbrink als Soundpoetry in Musem Staal. Deze voordracht vindt elk uur plaats en is van 11.00u tot en met 15.00u met de hedendaagse dichters; Anna Wiersma, Dick van Welzen, Otteline van Panthaleon van Eck, Jacob Trijsburg, Jet Rotmans, e.a. Om verder te kunnen genieten van de omgeving is er de mogelijkheid om een ‘Almens Ommetje’ te maken waar u als wandelaar verrast wordt met woorden over ‘natuur en weleer’ die worden voorgedragen door Meike Wesselink, schrijfster en journalist van natuurzaken.

Na de wandeling kan men ontspannen in de tuin van Landhotel De Hoofdige Boer met koffie, thee en een streeklekkernij om daarna het Starin-Geluid te volgen met het concert in het “Almensch Kerkje”, waar pianiste Mariëtte Hehakaya werken van oa. Beethoven, tijdgenoot van de dichter Staring en speciaal voor deze gecomponeerde en arrangeerde muziek naast haar eigen classical fusion music, ten gehore zal brengen. Na afloop van het concert is er een meet & greet met de artiesten en dichters, genodigden en bezoekers.

Tot slot is bij Landhotel De Hoofdige Boer, het mogelijk om een Starin-Gelag, streekplate/gerecht ter afronding te nuttigen.

 

Plaats
Start: Museum Staal, Dorpsstraat 39, 7218 AC Almen
Eind: Landhotel De Hoofdige Boer, Dorpsstraat 38, 7218 AH Almen

 

Tijd
Aanvang Museum Staal tussen 11.00
Aanvang concert kerk 16.30
Aanvang diner 18.00

 

Kosten
Kosten Passe-Partout € 37,95 entree Museum Staal dichters, wandelroute thee/koffie en streeklekkernij, Concert: Mariëtte Hehakaya incl. drank en hapje Streek plate/gerecht.

 

Reservering
Reserveringen via Landhotel de Hoofdige Boer 0575-431744
Losse kaarten via Museum Staal 0575-474317
Kaarten voor het Concert incl drank en hapje zijn ook los te verkrijgen aan de kerk of via Reserveringhehakayapiano@gmail.com

 

Overige praktische informatie
Voor de wandeling van ca 3,5 km zijn gemakkelijke schoenen aan te raden. Alle activiteiten zijn op korte loopafstand van elkaar en grotendeels binnen.

August 24 @ 11:00
11:00 — 20:00 (9h)

Almen

Kategorien: