Sport en Recreatie
Achterhoek Toerisme
Achterhoek
24, 25 en 26 augustus 2018
De hele dag mogelijk
Gratis toegankelijk

Maak kennis met Achterhoek Toerisme via:
          

Omschrijving activiteit

De Berkel vertelt… 

Fiets tijdens het Berkelfestival een prachtige route over Duitse en Nederlandse paden en ontdek het leven langs de Berkel! De route is in totaal 130 kilometer lang en voert je van Billerbeck tot aan Zutphen.

Speciaal voor tijdens het Berkelfestival stelt Achterhoek Toerisme 80 exemplaren van de route (voor smartphone) gratis beschikbaar, verdeeld over de VVV kantoren in Berkelsteden Zutphen, Lochem, Borculo en Eibergen. Wees er snel bij en fiets deze prachtige tocht. Extra leuk tijdens het Berkelfestival! Je kunt jouw exemplaar ophalen vanaf vrijdag 17 augustus 2018 (zie aanvullende informatie). Het is een Nederlands Duitse uitgave die net is vernieuwd! Net misgegrepen? Geen zorgen, vanaf medio september kun je de route ook via Achterhoek Toerisme bestellen/ downloaden.  

Altijd al is de Berkel van groot belang geweest voor de bewoners van het Berkeldal. De rivier leverde namelijk schoon water en vis. Daarnaast zorgde de rivier er eeuwenlang voor dat de raderen van talloze watermolens werden aangedreven. In bijna elke plaats langs de Berkel stond er wel één. Soms zelfs een dubbele, bestaande uit een olie- en een korenmolen met elk een eigen rad. Maar de Berkel was ook, tot de komst van de spoorwegen, een belangrijke handelsroute. Landwegen waren er wel, maar vaak te mul of te nat voor deze zware ladingen. Via het water werden goederen naar Hanzesteden als Deventer en Zwolle vervoerd en van daaruit naar Nederlands Indië. Nu is het Berkeldal een plek vol tastbare herinneringen aan een rijk verleden.

Een heerlijke plek om te wonen, te werken én te recreëren. Ontdek het zelf! 

[metaslider id=”4686″]

Aanvullende informatie

Tip: fiets de route tijdens het Berkelfestival op 24, 25 en 26 augustus 2018, zodat je tijdens het fietsen de verschillende activiteiten kunt bezoeken!

De route is in eigen tempo te volgen en kan op ieder gewenst tijdstip worden gefietst 

Vooraf aanmelden is niet nodig 

Gratis af te halen bij het VVV kantoor vanaf 17 augustus 2018 | Let op: wees er snel bij | Per VVV kantoor zijn er 20 exemplaren gratis beschikbaar gesteld | Normale waarde €3,50 

Wil je ook een exemplaar? Loop dan even binnen bij de VVV in Zutphen, VVV Lochem, Toeristisch Informatie Borculo (TIB) of Toeristisch Informatie Punt InEibergen

Net misgegrepen? Geen zorgen, vanaf medio september kun je de route bestellen/ downloaden bij Achterhoek Toerisme! Het is een Nederlands Duitse uitgave die net is vernieuwd! De route is te gebruiken op een smartphone. 

Neem voor vragen contact op met één van de volgende VVV kantoren / Toeristisch Informatiepunten:

Zutphen
 info@inzutphen.nl
0575 84 45 38
 www.inzutphen.nl/nl

Lochem
 welkom@eigenzinniglochem.nl
 0573 25 18 98
 www.eigenzinniglochem.nl

Borculo
 info@tiborculo.nl
 0545-271966
 www.borculobruist.nl

Eibergen
 info@tipineibergen.nl
 0545 471 911
 www.ineibergen.nl

Het exemplaar van de route: ‘De Berkel vertelt…’ is te herkennen aan de volgende omslag: