Kunst en Cultuur
 Filmwerkstatt Münster
Billerbeck
24 augustus 2018
19:00 – 21:00 uur
€7,-

Maak kennis met Filmwerkstatt Münster via:
     

Omschrijving activiteit

– Die deutsche Übersetzung finden Sie nachstehend – 

Tijdens het Berkelfestival 2018 wordt de film die Berkel (2017 / 84 minuten) vertoond in Billerbecks Bahnhof! Datum: vrijdag 24 augustus om 19:00 uur tot 21:00 uur. Na afloop kan Anna Schlottbohm al je vragen beantwoorden! 

Een rivier verbindt mensen. In de film de Berkel is dit prachtig in beeld gebracht!  In de film ontmoet je rivier de Berkel en de verschillende aanwonenden. Je hoort de mooiste verhalen en ontdekt wat de rivier en de streek zo bijzonder maakt en dat deze grensoverschrijdend verbindt.

Entree: €7,- p.p. | Facebook event| Duits ondertiteld
Bekijk alvast de trailer op: http://www.berkel-film.org/cms/
Of scrol naar beneden voor de Nederlandse omschrijving.

– Deutsche Übersetzung – 
“Die Berkel” (D/NL 2017, 84 Min.) – Ein Film von Anna Schlottbohm und Willem Kootstra

Nächsten Freitag (24-08-2018 / 19:00 – 21:00) zeigen wir endlich mal wieder DIE BERKEL. Diesmal in Billerbecks Bahnhof! 

Eine Idee für alle, die sich im Rahmen des Berkelfestival nicht aufs Radel schwingen können und Lust haben, auf eine kleine Tour im Kopf. 

Leise flüsternd bahnt sich die Berkel aus den Baumbergen ihren Weg Richtung deutsch-niederländische Grenze. Für ihren Dokumentarfilm bereisen die deutsche Filmemacherin Anna Schlottbohm und der niederländische Journalist Willem Kootstra den Fluss von der Quelle bis zur Mündung. In Begegnung mit Anrainern – zum Beispiel dem Billerbecker Schäfer und Dichter Josef Goyke – und essayistischen Einschüben spüren die Filmautoren der Grenze nach, erkunden die Heimatbegriffe verschiedener Generationen und gehen der Poesie eines oft vergessenen Gefühlszustandes nach: dem Fließen. Kopje onder!

Nach der Filmvorführung beantwortet die Regisseurin Anna Schlottbohm die Fragen des Publikums.

Eintritt: €7,- | Facebook event

Nächstes Datum: 20 September 2018 – Bioscoop Cinema Münster (Warendorfer strasse 45, Münster, tel. +49251 30300)

Beschrijving van de film ‘Die Berkel’ in NL:
Die Berkel: een film van Anna Schlottbohm en Willem Kootstra (2017 – 84 minuten)

“Tussen Nottuln en Billerbeck ligt het brongebied van de Berkel in de pittoreske Baumberge. De rivier slingert zich in westelijke richting door het Münsterlandse en Achterhoekse parklandschap om bevaarbaar in Zutphen te eindigen in de IJssel (zie foto).

De twee auteurs uit het grensgebied verkennen samen dit historische cultuurgebied, dat wordt gekenmerkt door de Nederduitse taal.

Anna Schlottbohm groeide op bij de bron en keert als gekwalificeerde mediawetenschapper terug naar haar geboortestreek om het te herontdekken.

Willem Kootstra, zestalig journalist uit Neede en student van de Duits-Nederlandse auteur en journalist Willy H. Heitling, wil een filmische hommage wijden aan de rivier die hem zijn hele carrière lang is bijgebleven.

Voor de oplettende camera verzamelen de twee verhalen en plaatsen. Zij doorzoeken het grensgebied Münsterland / Achterhoek en interviewen mensen over de identiteits-kenmerken van de regio.

Bij de montage van de film ontstaat een liefdevol portret van een verdeeld en structureel verwaarloosd gebied, dat grote mogelijkheden biedt. Pas wanneer men de polsslag van deze regio neemt worden de parels onthuld van het landschap aan deze rivier, die het volk markeert. In de traditie van de Nederlandse landschap schilderkunst worden ze in beeld gebracht.” Bron: http://www.berkel-film.org/cms/

Laat je ook inspireren! Graag ontmoeten we je tijdens het Berkelfestival 2018 in Billerbeck!

[metaslider id=”3192″]

Aanvullende informatie

24 augustus 2018

19:00 – 21:00 uur

€7,- per persoon

Vooraf aanmelden is niet nodig. Laat via het Facebook event alvast weten of je komt. 

Billerbecks Bahnhof, Bahnhofstraße 23, 48727 Billerbeck, Duitsland

De film in Billerbeck tijdens het Berkelfestival is Duits ondertiteld. Na afloop is Regisseur Anna Schlottbohm aanwezig om je vragen te beantwoorden. 

Niet in de gelegenheid? Kom dan op 20 september 2018. De film wordt dan vertoond in Bioscoop Cinema Münster (Warendorfer strasse 45, Münster, tel. +49251 30300) (Let op: Duitse ondertiteling).

We zijn nog op zoek naar locaties waar we de film kunnen draaien in 2018/2019 om iedereen de schoonheid van de Berkel te laten zien. Heb je ideeën? Laat het ons zeker even weten en neem contact op.

Neem voor vragen of ideeën contact op met Filmwerkstatt Münster | Willem Kootstra of Film Muenster:
 willem.kootstra@gmail.com
 film@muenster.de

Of neem een kijkje op: http://www.berkel-film.org/cms/