Natuur en Water
 Wim Giesbers
Rekken | Grensoverschrijdend
24, 25 en 26 augustus 2018
Vanaf 10:00 uur
Gratis toegankelijk 

De fietstochten zijn op te halen bij café Kerkemeijer (zie ook aanvullende informatie):

Omschrijving activiteit

Kom tijdens het Berkelfestival naar Rekken en fiets langs de Berkel over Nederlandse en Duitse paden. Tijdens je tocht wordt je verrast door plekken waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest!

Wim Giesbers, woonachtig in Rekken en een kenner van het gebied, heeft tijdens zijn eigen ontdekkingstochten verschillende fietsroutes samengesteld om ook anderen te laten genieten van de schoonheid van dit gebied. De Berkel verbindt grensoverschrijdend en tijdens je tocht ontdek je dan ook de Berkel aan de Duitse zijde. Laat je hierbij verassen door plekken die je waarschijnlijk nog niet kent of eerder hebt gezien. Beleef ook dit avontuur en stap op de fiets tijdens het Berkelfestival! 

Twee van de vele routes lichten we hier uit. De routes zijn gratis af te halen bij café Kerkemeijer in Rekken en dus in eigen tempo te volgen. De routes bevatten naast de route- informatie ook informatie over de plekken die je tijdens je tocht tegenkomt.

Alvast veel fietsplezier!

Route: Naar Stadt Vreden en Zwillbrock (38 km)
Fiets tijdens het Berkelfestival deze mooie tocht die je eerst naar het vriendelijke dorpje Ellewick leidt, om vervolgens in Stadt Vreden uit te komen. Hier kun je verschillende toeristische hoogtepunten langs de Berkel bezoeken. Op de terugweg voert de route je door het grensdorp Zwillbrock met zijn bekende barok kerkje. Daarnaast is in Zwillbrock ook het Biologisch Station en hun beroemde Flamingo kolonie te bewonderen.
Maar liefst 30 kilometer van deze tocht gaat door Duitland.

Route: Vijf dorpen tocht (36 km)
Fiets tijdens het Berkelfestival deze boeiende en afwisselende fietstocht die je langs de vele hoogtepunten voert in deze fraaie grensstreek. Onderweg kom je door de Duitse dorpen Zwillbrock, Ellewick, Ammeloe, Oldenkott en het Nederlandse grensdorp Rekken. Van deze route gaat 26 kilometer over Duits grondgebied.

Met wie stap jij op de fiets en ga je de grens over tijdens het Berkelfestival? 

[metaslider id=”4274″]

Aanvullende informatie

24, 25 en 26 augustus 2018 (*de fietstochten zijn gedurende het hele jaar te fietsen en af te halen bij café Kerkemeijer)

Iedere dag vanaf 10:00 uur 

De routes zijn gratis af te halen bij Café Kerkemeijer

Vooraf aanmelden is niet nodig 

Café Kerkemeijer, Rekkenseweg 44 in Rekken

 Parkeerterrein aanwezig | Gratis parkeren | Plek om je fiets te stallen (openbaar)

Neem voor vragen contact op met Café Kerkemeijer in Rekken via:
 info@cafekerkemeijer.nl
 0545-431224

Of neem een kijkje op http://www.cafekerkemeijer.nl