Sport en Recreatie
 Klootschietersvereniging Klein Dochteren
Lochem
25 augustus 2018
11:00 – 16:00
Gratis toegankelijk

Maak kennis met Klootschietvereniging Klein Dochteren via:
          

Omschrijving activiteit

Kom en leer klootschieten tijdens het Berkelfestival, wie weet ben jij wel een natuurtalent! 

Klootschieten: wie kent het niet? Door de eeuwen heen heeft dit aanvankelijk folkloristische schouwspel zich tot een echte sport ontwikkeld. Op 25 augustus kun je bij KV Klein Dochteren kennis maken met de sport en leer je hoe jij wint met klootschieten! Lekker buiten, in de natuur en nabij rivier de Berkel! 

Er zijn op 25 augustus twee starttijden waarvoor je je kunt aanmelden, namelijk 11:00 uur en 13:30 uur. In kleine groepen van drie á vier personen ga je op pad en leer je van echte klootschiet- kenners de fijne kneepjes van de sport!

KV Klein Dochteren is een begrip in de Achterhoekse klootschietwereld en ook ver daarbuiten. Zowel sportief, qua prestaties, als recreatief, qua gezelligheid, kan iedere liefhebber van deze zeer oude sport bij onze vereniging ruimschoots aan zijn trekken komen. Door een mengsel van sportiviteit en saamhorigheid wordt het klootschieten bij KV Klein Dochteren al snel een verslavend werkende hobby.

Bij het klootschieten schieten twee teams van vier personen tegen elkaar. Het gaat erom, om met een zware bal (de ‘kloot’) op een bepaald parcours een zo groot mogelijke afstand af te leggen in zo min mogelijk schoten. Het gaat bij deze sport vooral om de combinatie van behendigheid en spierkracht. Dit doen wij bij K.V. Klein Dochteren in competitie verband die georganiseerd wordt door de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF).

Als recreant, van 6  tot ±  88 jaar, kun je bij Klein Dochteren ook terecht. Elke zondagmorgen om 10.00 uur en woensdagmiddag om 13.30 uur is er de mogelijkheid om een rondje te gooien. In de zomeravonden wordt er ook op woensdagavond om 19.00 uur geschoten.

Kom tijdens het Berkelfestival naar KV Klein Dochteren en maak kennis met deze leuke sport voor jong en oud. Misschien ben jij wel een natuurtalent! Klootschietmateriaal en begeleiding is inbegrepen. Wacht dan ook niet langer en meld je nu gratis aan!

[metaslider id=”1723″]

Aanvullende informatie

25 augustus 2018

Starten kan om 11:00 uur en om 13:30 uur. In kleine groepen van drie á vier personen ga je op pad en leer je de fijne kneepjes van de sport (onder begeleiding van echte klootschiet- kenners). 

Gratis toegankelijk. Klootschietmateriaal is inbegrepen. 

Graag voor 24 augustus aanmelden bij Diny Beumer (voorzitter) via 06-33426614  

 Kijksteeg 8, Lochem

Parkeerterrein aanwezig | Gratis parkeren | Rolstoel toegankelijk | Plek om je fiets te stallen (openbaar) | Bewaakte fietsenstalling | Makkelijk te bereiken 

 In de kantine van ons clubgebouw verkopen wij eten en drinken. Tevens hebben wij de gelegenheid voor een rustplaats tijdens een fietsroute, wandeling of toertocht.

Neem voor vragen contact op met voorzitter Diny Beumer:
06 3342 6614

Of mail naar:
secretariaatkvkleindochteren@gmail.com 

www.kv-kleindochteren.nl