We vieren de Berkel!

Op weg van de lente in Billerbeck tot aan de monding van de IJssel in de Hollandse Zutphen, vormt de Berkel een prachtig landschap en verbindt acht steden.

De jaarlijkse Berkeley festival viert het prachtige landschap, aantrekkelijke steden en levendige cultuur langs de rivier.

Van 23. Tot de 25e. Augustus 2019, het laatste weekend tijdens de zomervakantie in NRW, vele aanbiedingen en acties, op en in de Berkel, zet de rivier in het midden – aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens. De focus van de activiteiten is dit jaar in Gescher.

Binnenkort vindt u het brede aanbod van aanbiedingen en promoties van de Berkelfestival onder programma.

Achtergrond

Wat is het Berkeley Festival?
Het idee van het Berkeley Festival is om veel mensen samen te brengen langs de rivier van het voorjaar in de boom bergen naar de monding van de IJssel in de Hollandse Zutphen op een weekend. Dit wordt gedaan met een breed scala van aanbod, van cultuur tot milieu-educatie aan sport.

Waar zal de 2019 Berkeley festival plaatsvinden?
Het festival weekend biedt promoties en aanbiedingen langs de hele Berkel. Van het voorjaar tot de monding, dat is bijna 115 km. Zelfs met veel activiteiten, is het moeilijk om een "Festival gevoel" op deze afstand te bereiken. Maar omdat de Berkeley Festival is vooral over het ontmoeten van mensen, is er een centrale locatie die vooral in focus. Dit jaar is dit de stad van Gescher. En hier is er nog een reden om te vieren: meer gezonder viert de 50e verjaardag van de stad in 2019, omdat in 1969 de stad werd samengebracht als onderdeel van de gemeentelijke reorganisatie van de huidige districten en gebouwen.

Wie zit er achter het Berkeley Festival?
Aan beide zijden van de grens zijn de laatste jaren grote "Berkel processen" geweest. Daaruit zijn veel ideeën voor gezamenlijke projecten voortgekomen. Om grensoverschrijdende activiteiten te initiëren en mensen bij elkaar te brengen langs de rivier, hebben de Berkeley steden Billerbeck, Coesfeld, Gescher, Stadtlohn, Vreden, Berkelland, Lochem en Zutphen, alsmede de Waterschap Rijn en IJssel het project. " Outreach 2018-2020 "gelanceerd.

Met financiële steun van het Europees financieringsprogramma INTERREG werken de projectpartners aan de bevordering van de samenwerking. Een belangrijke bouwsteen hiervoor is het jaarlijkse Berkeley Festival.

 

Aanmelden voor activiteiten

Bijdragen aan de Berkeley Festival gezocht!
Op het festival weekend van vrijdag 23e. Tot zondag 25. Op 8 augustus zal de Berkel met vele activiteiten in de kijker worden gestoken. Het doel is voor vele mensen van de steden van Berkeley en verder om de rivier en zijn het verenigen macht te ervaren.

Veel promoties en aanbiedingen zijn al vastgesteld. Ze zijn te vinden onder programma. Maar hoe meer activiteiten plaatsvinden op het festival weekend, hoe beter!

Daarom worden alle organisaties, verenigingen, bedrijven en andere belanghebbenden opgeroepen om verdere aanbiedingen te brengen aan het Berkeley Festival. De acties van alle soorten, bijvoorbeeld van de gebieden van sport, cultuur en aard, zijn denkbaar. Er zijn vrijwel geen grenzen aan creativiteit. Bekijk het nieuwste programma overzicht en laat u inspireren!

Aanmelden voor een activiteit
Met de Arc of Ideas u uw bijdrage aan het Berkeley Festival registreren. Niet elk detail moet bekend zijn voor registratie. Beschrijf uw plannen zo concreet mogelijk. Nadere informatie kan op elk moment worden verstrekt.

E-mail het ingevulde formulier naar team@dieberkel.eu. Wij zullen met u in contact komen.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op!
INTERREG project "overkeln 2018-2020"
C/o projgt GmbH
Schorlemerstraße 48
48683 Ahaus
Telefoon: 02561 91 71 69 – 0
Mail: team@dieberkel.eu

De Berkelfestival wordt mogelijk gemaakt door:
innogy_logo_M_p_4C
AZ_3er logo