De online promotiecampagne van het Berkelfestival bestaat uit de volgende onderdelen:

Website

  • Vermelding – Na de aanmelding van een activiteit wordt je als initiatiefnemer vermeld op de website van het Berkelfestival en krijg je een pagina waarin je jouw activiteit kunt promoten.
  • Interactieve kaart – Op de homepagina komt er een interactieve kaart het gebied waarin de inwoner, bezoeker én mede- initiatiefnemer ook visueel, snel inzicht heeft welke activiteit er waar, wanneer gepland staat. Hierdoor kunnen er ook verbindingen worden gelegd door initiatiefnemers. Bijvoorbeeld: de initiatiefnemer van een wandelroute benaderd de initiatiefnemer van de theetuin om wandelaars een uitvalsbasis te bieden.

Facebook & Instagram

  • Aanmelding – Na de aanmelding via het aanmeldformulier wordt er een post gedeeld op Facebook en Instagram van het Berkelfestival om de activiteit en de initiatiefnemer(s) aan te kondigen. Ook in de aanloop en tijdens het evenement worden initiatiefnemers getagd in posts van het Berkelfestival voor een zo groot mogelijk bereik. Aan initiatiefnemers wordt uiteraard gevraagd hun activiteit zoveel mogelijk in hun eigen netwerk te delen, voor een zo groot mogelijk, gezamenlijk bereik.
  • Bereik – De potentiële doelgroep op Social Media in het gebied is 78.000 mensen tussen 18 jaar en 65+. Het streven is om voorafgaand het evenement zoveel mogelijk volgers te creëren op Facebook en Instagram! Wekelijks worden er dan ook diverse posts geplaatst! Het streven is om in de aanloop naar het evenement > 60 interacties per post te behalen en om met advertentiebudget de doelgroep van 78.000 minimaal 1,2 keer te bereiken.

Live stream en aftermovie

  • Het evenement is live stream te volgen tijdens de evenementdagen en er wordt een aftermovie gemaakt die online kan worden verspreid! Uiteraard zijn video’s/ vlogs en foto’s van initiatiefnemers meer dan welkom!

Online display campagne

  • Campagne – Drie weken voor het evenement wordt er een online display campagne ingezet met regio targeting, via een brede lijst met Nederlands grootste bereiksites. Denk hierbij aan Marktplaats, De Telegraaf, NU.nl, de sites van de Persgroep en weersites, zoals weerplaza, weeronline en buieinalarm.nl.
  • Bereik – Door deze online campagne wordt het bereik in de regio snel opgebouwd. Het totaal aantal impressies is circa 425.000. Iedereen die vanuit de regio naar één van bovengenoemde sites gaat, ziet een online banner met de promotie van het Berkelfestival! Deze online display campagne is te benaderen via desktop, mobiel en tablet.