Kunst en Cultuur
 Stichting Overdekte Berkelbruggen
Borculo
25 en 26 augustus 2018
10:00 – 17:00 uur
Gratis toegankelijk

Maak kennis met de Stichting Overdekte Berkelbruggen via:
          

Omschrijving activiteit

Ontdek de prachtige overdekte Berkelbruggen! 

Verschillende architecten en kunstenaars hebben plannen gemaakt om in Eibergen, Borculo, Lochem en Zutphen bruggen op een bijzondere manier te overdekken en te voorzien van kunst met een historische achtergrond. Het resultaat van deze plannen wordt tijdens het Berkelfestival getoond in het Atelier naast Watermolenrestaurant De Olliemölle! Dé mooiste plek in het pittoreske centrum van Borculo.

Hier kunt u uw bezoek aan de expositie combineren met een 5-gangen Berkelproeverij of een Borculo’se plank met lokale lekkernijen. Tip: op zaterdagmiddag 25 augustus is hier ook een live optreden van een echt Achterhoeks liedjesduo, TweeFM (tussen 12:30 en 15:30 uur). 

Op vrijdag 24 augustus vindt tijdens een besloten bijeenkomst de officiële opening van de expositie plaats, waarbij de plannen gepresenteerd worden aan vertegenwoordigers van de provincie Gelderland, het Waterschap Rijn en IJssel en de gemeenten Berkelland, Lochem en Zutphen. Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus is de expositie van 10.00 tot 17.00 uur geopend voor het publiek!

Het doel van het project is een toeristisch-economische impuls te geven aan de Achterhoek door middel van een kunstzinnige overdekking van bruggen over de Berkel. De cultuurtoerist vertrekt nu vaak na een bezoek aan de MORE-musea in Gorssel en Ruurlo dezelfde dag naar een ander gebied. Het unieke concept van de overdekte Berkelbruggen moet er aan bijdragen dat deze cultuurtoerist zoveel aanbod krijgt, dat hij/ zij meerdere dagen in onze mooie streek wil verblijven om al het gebodene te bekijken. In combinatie met de natuur en het uitgebreide culinaire aanbod heeft de streek dan toeristische trekkers van formaat!

Maak ook kennis met de overdekte Berkelbruggen! We ontmoeten u graag tijdens de expositie! 

[metaslider id=”1391″]

Aanvullende informatie

25 en 26 augustus 2018

10:00 – 17:00 uur

Gratis toegankelijk

Het is voor de expositie niet nodig om u van te voren aan te melden 

Lange Molenstraat 7, Borculo 

Parkeerterrein aanwezig | Gratis parkeren | Te bereiken middels openbaar vervoer | Rolstoel toegankelijk | Plek om je fiets te stallen (openbaar)

Neem voor vragen contact op met Jan Zappeij:
 j.zappeij@hotmail.com

Meer weten over de 5-gangen Berkelproeverij of Borculo’se plank met lokale lekkernijen? Kijk dan op: https://berkelfestival.eu/bistro-olliemolle-borculo/

Meer informatie over het live optreden van TweeFM vindt u op:  www.berkelfestival.eu/twee-freemde-mannen