Het Berkelfestival wordt dit jaar in Eibergen gehouden. Vanwege corona kan het alleen doorgaan in aangepaste en afgeslankte vorm. Dit betekent dat alle activiteiten op 1 dag worden gehouden: zaterdag 21 augustus. Om controle te houden over de bezoekersstroom is besloten om alle activiteiten in Openluchttheater Eibergen te houden. Bovendien is de capaciteit per optreden beperkt tot 350 toeschouwers.

Voor alle optredens moeten online tickets worden gekocht, voor een symbolisch bedrag van 2,50 euro per kaartje. Bij de entree van Openluchttheater Eibergen ontvangt u bovendien een gratis consumptiemunt. U kunt per bestelling maximaal twee tickets kopen. Dit kan op de website www.openluchttheatereibergen.nl.


Programma

12:00 – 14:00 uur: Wibi Soerjadi (klassiek)
Hij behoort tot de bekendste pianisten van Nederland en zit dit jaar veertig jaar in het vak. Tijdens het bijzondere twee uur durende concert (met een pauze) speelt Soerjadi niet alleen vele meesterwerken, hij zal ook iets vertellen over zijn leven en werk.

15:00 – 16:00 uur: Warboel (kindertheater)
Onder de noemer ‘De Liedjesstraat’ speelt Warboel een interactieve voorstelling. En natuurlijk doen allen kinderen mee! Er wordt een fluisterstil liedje gezongen, maar natuurlijk is er ook ruimte voor uitbundige muziek waarop je lekker kunt dansen. De voorstelling is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar.

17:15 – 18:45 uur: Mart Hillen (gitarist)
Mart Hillen behoort tot de beste gitaristen van Nederland. Met de zogeheten ‘fingerstyle’ als specialisme. Hij kan een gitaar laten klinken alsof je een hele band hoort. Op één gitaar speelt hij zowel de melodie, bas als drumpartij. Hillen heeft met z’n fingerstyle geheel eigen versies gemaakt van bekende nummers van Queen, Michael Jackson, U2 en vele andere.

 

20:30 – 23:30 uur: Marieke Dollekamp & Friends (pop)

Marieke Dollekamp is bekend van haar deelname aan de Voice of Holland en vaste zangers van de Marco Borsato Band. Speciaal voor het Berkelfestival heeft de zangeres een gelegenheidsformatie samengesteld. Deze muzikanten spelen normaal gesproken in de begeleidingsband van de allergrootste Nederlandse artiesten. De popavond is een aaneenschakeling van bekende covers. Het gaat alle kanten op: van een ballad tot rock, soul en funk.

 

Randprogramma

Het Walt Raaf Theater is een bont gezelschap dat in opvallende gedaantes overal opduikt. Op stelten, met grote vleugels, of op een andere wijze. Altijd betoverend mooi en indrukwekkend.  Het gezelschap duikt op bij de entree van het theater en in de pauzes.

Goochelaar Tom Krooshof zet iedereen op het verkeerde been. Voor je het weet ben je ‘geboeid’… Krooshof kun je zien spelen bij de entree van het theater en als omlijsting bij optredens en pauzes van de andere artiesten

Tickets voor alle optredens op www.openluchttheatereibergen.nl