Natuur en Water
Stichting Toeristisch Varen Zutphen  & Koetsiersvereniging Achter ‘t Peerd
Zutphen
 25 augustus 2018
Vanaf 18:00 uur
Diverse arrangementen en aanvangstijden mogelijk. De opbrengst gaat naar  Stichting Noaberhulp Zutphen e.o. en Hospice Zutphen.

Maak kennis met Stichting Toeristisch Varen Zutphen | de Fluisterboten via:
          

Maak kennis met Koetsiersvereniging Achter ‘t Peerd via:
          

Omschrijving activiteit

Beleef op zaterdag 25 augustus 2018 een sprookjesachtige avond in Zutphen tijdens het Berkelfestival!

De jaarlijkse nachtrit met authentieke koetsen wordt dit jaar voor het eerst gecombineerd met verlichte fluisterboten over de Berkel en de Grote Gracht. De routes kruisen elkaar en zorgen voor een sprookjesachtig beeld in de binnenstad van Zutphen. Gaat u ook mee? De opbrengst gaat naar Stichting Noaberhulp Zutphen e.o. en Hospice Zutphen.

De route
De avond start om 18:00 uur vanaf de Hanzehal. Hier vertrekken de circa 25 koetsen en kunt u opstappen in een echte paardentram (Jan Plezier). De deelnemers op de koetsen zijn gekleed in authentieke kleding, passend bij hun aanspanning. Het is daarom extra leuk wanneer u in de tram een gepast hoofddeksel draagt voor een sfeervol totaalbeeld (niet verplicht).

De tocht gaat via de oude IJsselbrug richting Voorst. Na een pauze bij het Verenigingsgebouw ‘t Oortveld in Empe vervolgen de koetsen en de paardentram hun weg weer richting Zutphen. Tussentijds kunnen vaarliefhebbers al mee met de fluisterboten van 19:45 tot 21:00 uur. Om 21:00 uur arriveren de fluisterboten, koetsen en paardentram bij de opstapplaats van de fluisterboten aan de Rijkenhage. Terwijl de zon ondergaat is hier tot 21:40 uur tijd voor pauze en een gezellig samenzijn. Dit wordt muzikaal begeleidt door het fluisterbootkoor en muziekvereniging De Harmonie Gorssel – Eefde nabij de prachtige Berkelruïne (tussen 20:30 en 22:00 uur). 

Als de duisternis valt worden de kaarsen aangestoken, gaan de fluisterboten het water op en trekken de verlichte koetsen en de paardentram door de binnenstad via de Isendoornstraat, Nieuwstad, Burgemeester Dijckmeesterweg, Jacob Damsingel en de  Berkelsingel. De koetsen en de paardentram rijden rond 22:00 uur tweemaal over de markt en komen uit bij de Tademastraat. Vanaf daar loopt de route weer langs de Berkel, via de Graaf Ottosingel tot aan de Berkelsingel. Op verschillende plekken kruisen de koetsen en de paardentram de verlichte fluisterboten. Dit zorgt voor een sprookjesachtig decor op de Berkel, de Grote Gracht en aan de waterkant.

De tocht eindigt om circa 22:30 uur bij de opstapplaats van de fluisterboten aan de Rijkenhage. Hier kunnen gasten van de paardentram en de fluisterboten uitstappen. De koetsen rijden door naar de Hanzehal, waar de paarden worden uitgespannen.

Deze sprookjesachtige avond wordt georganiseerd door Koetsiersvereniging achter ’t Peerd en Stichting Toeristisch Varen Zutphen.

Wilt u deze unieke ervaring ook meebeleven? Geeft u zich dan snel op, want vol is vol.
Er zijn diverse arrangementen en aanvangstijden mogelijk om mee te gaan met de paardentram en de verlichte fluisterboten. Kijkt u hiervoor bij Aanvullende informatie. 

[metaslider id=”3396″]

Aanvullende informatie

25 augustus 2018

Vanaf 18:00 uur (diverse arrangementen en aanvangstijden mogelijk)

 De volgende arrangementen zijn samengesteld:

1.
Een kaart voor de paardentram (Jan Plezier) voor de tocht vanaf de Hanzehal, richting Voorst met als eindstation de Rijkenhage in Zutphen. De rit duurt van 18:00 tot circa 21:00 uur inclusief de pauze in Empe. Maximaal 16 personen. Eten en drinken is inbegrepen en wordt verzorgd door Koetsiersvereniging achter ’t Peerd. Kosten: €15,- per persoon.

2. Een kaart voor de paardentram (Jan Plezier) voor de verlichte tocht in Zutphen. De rit duurt van 21:40 tot circa 22:30 uur en vertrekt vanaf de opstapplaats aan de Rijkenhage. Maximaal 16 personen. Kosten: €7,50 per persoon.

3. Een kaart voor de fluisterboot. Start 19:45 uur vanaf de opstapplaats aan de Rijkenhage tot circa 21:00 uur. Er worden 3 boten ingezet. Maximaal 50 personen. Kosten: €5,50 per persoon.

4. Een kaart voor de fluisterboot. Start 21:40 uur vanaf de opstapplaats aan de Rijkenhage tot circa 22:30 uur. Er worden 3 boten ingezet. Maximaal 50 personen. Kosten: €5,50 per persoon.

Een combinatie is ook mogelijk (bijvoorbeeld 1 en 4). U kunt bij uw reservering aangeven voor welke arrangement(en) u zich wilt opgeven. De opbrengst gaat naar Stichting Noaberhulp Zutphen e.o. en Hospice Zutphen.

Graag vooraf reserveren via: secretariaat@fluisterboot-zutphen.nl (vol is vol)

Adres Hanzehal: Fanny Blankers- Koenweg 2 in Zutphen
Adres opstapplaats fluisterboten: Rijkenhage 1 in Zutphen 

 Gratis parkeren | goed bereikbaar middels het openbaar vervoer (nabij centraal station)

Neem voor vragen contact op met Stichting Toeristisch Varen Zutphen | Fluisterboten Zutphen via:
 info@fluisterboot-zutphen.nl
 0575-544510

Of neem een kijkje op de websites van de organisatoren:
http://www.fluisterboot-zutphen.nl
http://www.achtertpeerd.com

Goede doel informatie:
https://www.noaberhulpzutphen.nl
http://www.hospice-zutphen.nl

Klik hier voor meer informatie over de muzikale groet van Muziekvereniging De Harmonie Gorssel – Eefde.