Berkelfestival 2018

Voor de eerste keer vond het Berkelfestival van 24 t/m 26 Augustus 2018 plaats. Verantwoordelijk voor de organisatie van het festival was de Nederlandse Stichting Berkelfestival. Zij hebben een bond programma met meer dan 80 attracties uit cultuur en sport samengesteld een ook voor een breed culinair aanbod gezorgd. Bij het Berkelfestival 2018 werd vooral het Nederlandse gedeelte van de berkel-regio in de schijnwerpers gezet.

Berkelfestival 2019

In 2019 vond het Berkelfestival van 23 t/m 25 augustus plaats. De inzet en de ideeën van velen aan beide kanten van de grens heeft geresulteerd in een fantastisch programma – niet alleen op de centrale locatie Gescher, maar op veel plekken langs de Berkel. Er was voor elk wat wils, variërend van muziek, theater, sport en kinderactiviteiten tot en met fietstochten en rondleidingen. Een geweldig programma om de Berkel als grensoverschrijdende levensader te vieren. Bovendien werd het 50-jarig stadsjubileum van Gescher samen met het Berkelfestival gevierd.

Berkelfestival 2021

Helaas was er in  2020 geen Berkelfestival vanwege de corona-pandemie.  In 2021 was het Openluchttheater Eibergen de gastheer van het grensoverschrijdende Berkelfestival. Door de nog steeds voortlopende coronawerkelijkheid word gekozen voor een eendaags festival op 21 augustus met verschillende concerten.  Bezoekers konden volop genieten van optreden van Kindertheater Warboel, een Gitaarvirtuoos Mart Hillen en een popavond met Marieke Dollekamp.