Het FestivalProgramma in Stadtlohn

De gemeente Stadtlohn, de SMS Stadtmarketing Stadtlohn e. V. en het Jugendwerk Stadtlohn zetten samen met een groot aantal partners in het festivalweekend een gevarieerd programma op poten. Midden in de stad, direct bij het stadhuis, wordt het centrale festivalterrein opgebouwd met podium, Berkel-Beach en diverse actielocaties, waar op de drie festivaldagen van alles en nog wat te doen is.

Vrijdag: Dag voor de jeugd
Zaterdag: Kinderprogramma, rock en pop
Zondag: Familiedag

Gedurende het hele festival kunt u voor een hapje en een drankje niet alleen bij de plaatselijke horeca terecht, maar ook bij diverse foodtrucks.

Het tijdschema van het Berkelfestival is hier te vinden.

Vrijdag 6 mei: de dag voor de jeugd

Op de eerste festivaldag staan jongeren in het middelpunt. Vanaf 16.00 uur is het marktplein het decor van een afwisselend programma. Van graffiti en fotokunst tot en met sport en spel is er van alles te zien en ook veel om aan mee te doen. En wie gewoon bij een koel drankje wil chillen, vindt zeker een fijn plekje op de Berkel-Beach tussen stadhuis en kerk.

Bovendien is er live muziek op het festivalpodium met hiphop op vrijdag. Na NLZN & Roman7 en 3Plusss staat om 22 uur Umse op het podium!

Tijdschema

Zaterdag 7 mei: Kinderprogramma, party, rock en pop

Van 14 tot 18 uur zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Op het festivalpodium is er een circusshow, met de hele middag door ook activiteiten waaraan kinderen zelf kunnen meedoen. Daarnaast meren de Berkelpiraten met hun grote piraten-springkasteel aan op het marktplein, inclusief bodypainting en piratentest. Voor de allerkleinsten is er het poppentheaterstuk ‘Honk & Hanna und die Seifenblase’, een bijdrage van het Jugend- und Familienbildungswerk e.V.

Tegelijkertijd zijn er diverse rondleidingen en informatieve uitstapjes rondom de Berkel in Stadtlohn. Belangstellenden kunnen deze middag op allerlei plekken een kijkje achter de schermen nemen. Zo zijn er rondleidingen op bouwplaatsen op de Berkelpromenade en bij de Berkelmolen en kan een waterzuiveringsinstallatie worden bezichtigd.

Vanaf 19 uur klinkt er muziek op het hoofdpodium. Na de DRUMPETS uit Stadtlohn met hun stevige, ietwat andere blaasmuziek volgt de eersteklas coverband RECALL uit Ahaus, waarbij alle liefhebbers van pop en rock hun hart kunnen ophalen. Dat wordt een lange avond…


Tijdschema

Drumpets

De DRUMPETS zijn… nou ja, we hebben al allerlei namen gekregen: een mini-blaaskapel of een pretband, een Beierse band, een cultband of een carnavalskapel. Dat klopt allemaal een beetje! Maar we spelen ook in de adventtijd op kerstmarkten in het hele land. We zijn gewoon een groep jonge mensen uit Stadtlohn die graag blaasmuziek spelen: de DRUMPETS!

RECALL. Dat staat voor Repertoire, Entertainment, Charme, Arrangement en een volle lading Live muziek. De zes ervaren bandleden maken elk evenement onvergetelijk. RECALL heeft een breed repertoire dwars door alle genres heen. Jazz om op te warmen, groovy klanken om op te swingen, en dan lekker uit je dak in de late uurtjes. Wij van RECALL gaan voor ambachtelijke muziek en zelfgeschreven arrangementen, en zorgen dat er voor iedereen iets bij is.

Unbenannt-1

Zondag 8 mei: Familiedag

Op zondag breidt het festivalterrein zich uit over de Mühlenstraße tot aan de Berkelbrug bij de Berkelmolen. De brug vormt vandaag de tweede muzikale hotspot, want Sebastian Netta is te gast met zijn ‘Bonsai-Bühne’ en neemt ook passende muziek mee.

Hier gaat ook het zondagse dagprogramma van start met een ‘picknick boven de Berkel’. Op de brug worden tafels en banken geplaatst, en iedereen wordt uitgenodigd in de tijd  zelf lekkere hapjes mee te nemen voor een picknick of bij het café ‘Rumpelkammer’ ontbijt te bestellen en een tafel te reservieren (info@bistro-uferlos.de of +49 152-04475899). Vanaaf 14:00 uur is er bovendien koffie en gebak.

Op het hoofdpodium voor het stadhuis op het marktplein gaat ’s middags het podiumprogramma van start met een concert van de Musikkapelle Wiesentaler. Dit wordt gevolgd door optredens van de Stadtlohner Spielmannszug en het mannenkoor OHRwürmer. Later in de middag staan Brieden & Waschk met hun muziekcabaret op het podium. De muzikale afsluiting van de dag wordt verzorgd door de Beatles tribute band Kaiserkeller, die veel bekende nummers van de ‘Fab Four’ vertolken. Een optreden van Kaiserkeller staat er garant voor dat er bij de bezoeker altijd wel een nummer blijft hangen.

Maar op zondag is er niet alleen een uitgebreid podiumprogramma, er zijn ook veel verenigingen en initiatieven die zich presenteren en vaak ook meedoe-activiteiten organiseren.

Judoteam DJK Stadtlohn … Kunstklärwerk Stadtlohn … Spirituelle Orte entlang der Berkel … Hegering Stadtlohn-Südlohn-Vreden …  Voltigierverein Stadtlohn … SUS Stadtlohn 19/20 e.V. … Eisenbahnclub Stadtlohn e.V. …  DLRG Stadtlohn … Historische Gesellschaft … Landfrauen Stadtlohn … Tourismus-Infos der Berkelstädte … DRK-Stadtlohn … Kiepenkerlverein … Berkel.Bed.Box …

Bovendien zijn er rondleidingen op bouwplaatsen op de Berkelpromenade en bij de Berkelmolen.

Tijdschema