Kunst en Cultuur
Rekkens Volksfeest
Rekken
22 t/m 26 augustus 2018
Afhankelijk per dag
Vrije gift | Feest in de tent 24 augustus: €10,- p.p.

Maak kennis met het Volksfeest in Rekken via:
          

Omschrijving activiteit

Kom tijdens het Berkelfestival naar Rekken en geniet van het volksfeest, bekend vanwege de prachtige bloemencorso die rijdend aan je voorbijtrekt en nog een weekend lang staat opgesteld aan de Berkel! 

Het Rekkens Bloemencorso kent een traditie van meer dan 100 jaar en is een begrip in de geschiedenis van de corso’s. Het is niet het grootste, maar wel een van de mooiste corso’s van Nederland. Het uit 1200 inwoner- tellende dorp laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

Op het programma tijdens het Berkelfestival: 
Op vrijdagavond 24 augustus kunnen vanaf 20:00 uur de voetjes van de vloer in de grote tent in Rekken. Met op het podium de band Kaliber kan het niet anders dan dat het één groot feest wordt. Iedereen is welkom! 

Op 24, 25 en 26 augustus kun je de prachtige Bloemencorso wagens bewonderen! Op 24 augustus staan de wagens in het dorp opgesteld en op 25 en 26 augustus vindt je ze langs de Berkel! In combinatie met een bezoek aan de prachtige Dahliatuin is het zeker de moeite waard om tijdens het Berkelfestival Rekken te ontdekken!

Als je de Bloemencorso wagens rijdend aan je voorbij wil zien trekken, kom dan al iets eerder naar Rekken! Op woensdagmiddag 22 augustus en op donderdagmorgen 23 augustus 2018 trekt het corso door Rekken. De bezichtiging aan de wagens is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld om het Bloemencorso iedere jaar weer spectaculair te maken. 

[metaslider id=”4578″]

Aanvullende informatie

22 t/m 26 augustus 2018

Woensdag 22 augustus: vanaf 14:00 uur | Donderdag 23 augustus: vanaf 11:30 uur | Vrijdag 24 augustus: vanaf 20:00 uur (de wagens zijn de hele dag te bewonderen in het dorp) | Zaterdag 25 en zondag 26 augustus: de wagens zijn de hele dag te bewonderen aan de Berkel

Vooraf aanmelden is niet nodig

Vrije gift | Entree vrijdagavond 24 augustus (feesttent met optredens): €10,- per persoon

Lindevoort, Rekken

Gratis parkeren | Rolstoel toegankelijk | Plek om je fiets te stallen (openbaar)

Neem voor vragen contact op met het bestuur van het Rekkens Volksfeest | Ben Hasselo via:
 voorzitter@bloemencorsorekken.nl
 06-53245827

Neem ook een kijkje op www.bloemencorsorekken.nl

Voor meer (specifieke) informatie over de Dahliatuin verwijzen wij u graag naar: www.berkelfestival.eu/dahliatuin-rekken/